Till och med John Macfarlane, Sonos före detta vd, medgrundare och numera rådgivare åt Sonos, skaffade en Homepod när den under fredagen lanserades i tre länder världen över. Under fredagen twittrande han ut sitt omdöme om den nya högtalaren – och överlag verkar han gilla den.

John Macfarlane berömde paketeringen, inställningsprocessen och ljudet, även vid hög volym. Dock tyckte han att den är lite väl bastung, och skyllde det på Apple Music-chefen Jimmy Iovine. Vidare menar han att en enda Homepods ljud enkelt klår en Sonos One (en av Homepods närmaste konkurrenter), medan två parkopplade Sonos One är överlägsen Homepod.

Missa inte: Se (och lyssna på) Sonos finurliga pik mot Homepod

Längre ned i samma tråd beskriver dock Macfarlane ett ”gapande hål” i Homepod, nämligen bristen på inbyggt stöd för Spotify. Att spela Spotify-musik via Airplay beskriver han som en inte tillräckligt bra lösning, och tillägger att ”Apple kommer behöva öppna [högtalaren] som en plattform för appar”.

Om han får rätt om det senare återstår att se. I dagsläget kan tredjepartsutvecklare bygga in Siri-stöd för sina appar via Sirikit, men några regelrätta appar (som det finns så kallade ”Skills” för Amazon Echo) finns ännu inte för Homepod.

Sonos One Pris vid test: 2333 kr.

Bästa pris just nu: 2179 kr