Missa inte:

Om du har en Apple TV 4K vill du förmodigen också dra nytta av den. På Itunes finns så klart en rad filmer i krispig kvalitet. Här är våra favoriter:

Shape of water

The Shape of Water

Här får vi följa en stum vaktmästare under 60-talet som inleder en relation med en undervattensvarelse som hålls fången på forskningsstationen där hon jobbar. Låter det skruvat? Det är det också. Men med riktigt bra skådespel, soundtrack och handling förtjänar detta minst sagt experimentella drama av Guillermo del Toro (Pans labyrint, Pacific Rim) alla fyra Oscar som filmen vann i fjol.

Genre: Fantacy/Drama
Betyg IMDB: 7,4
Pris: Hyr för 49 kronor, köp för 169 kronor

Se The Shape of Water på Itunes här


Split

Split

Kevin lever med multipel personlighetsstörning och delar sin kropp med hela 23 olika personligheter. När tre av dessa tar över hans kropp och kidnappar tre flickor för att framkalla ett 24:e medvetande anar hans psykolog oråd. En riktig nagelbitare signerad M Night Shamalan (Signs, Sjätte sinnet) med James McAvoy i huvudrollen. Värd att se inte minst då uppföljaren Glass går på bio nu.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 7,3
Pris: Köp för 79 kronor

Se Split på Itunes här


Passengers

Passengers

Under en resa från jorden till en helt ny planet vaknar plötsligt Jim oförklarligt upp från sin dvala. Efter att ha tillbringat alldeles för lång tid ensam på det ödsliga fartyget bestämmer han sig för att väcka en av sina medpassagerare. Tillsammans upptäcker de att allt inte står rätt till och att de måste ta till drastiska åtgärder för att rädda sig själva och alla andra på fartyget.

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 7,0
Pris: Köp för 99 kronor

Se Passengers på Itunes här


Bladerunner

Bladerunner 2049

Vi var många som föll pladask för sci-fi-succén Bladerunner kom 1982. I fjol kom uppföljaren, Bladerunner 2049, och vi tycker den är minst lika bra som den storslagna föregångaren. Den har allt som originalet hade, omöjligt bra effekter, oslagbart skådespel och ett riktigt stämningsfyllt soundtrack, men på något sätt är den här uppföljaren ändå lite mer spektakulär visuellt.

Vi råder dig starkt att se originalet om du inte redan sett det innan du tar dig an uppföljaren. Den finns såklart också att se på Itunes här.

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 8,2
Pris: Köp för 169 kronor

Se Bladerunner 2049 på Itunes här


Mother!

Mother!

En film som du antingen hatar eller älskar. Jennifer Lawrence spelar fru till en krävande konstnär, porträtterad av Javier Bardem, och kämpar för att göra deras hus vackert. Men efter att de får gäster blir deras tillvaro allt mer mardrömslik.

Genre: Skräck/Thiller
Betyg IMDB: 6,8
Pris: Hyr för 49 kr, köp för 169 kr.

Se Mother på Itunes här


Deadpool

Deadpool

En superhjältefilm utöver det vanliga. Deadpool är den klassiska anti-hjälten med en minst sagt krass syn på tillvaron och en konstant sarkastisk ton. När hans liv går i kras ger han sig ut med sina nyvunna superkrafter för att hämnas på mannen som förstörde hans liv.

Genre: Action/komedi
Betyg IMDB: 8,0
Pris: Hyr för 39 kr

Se Deadpool på Itunes här


Harry Potter

Harry Potter-serien

Ja, det är sant, på Itunes finns samtliga Harry Potter-filmer tillgängliga i 4k-upplösning och Dolby (och Dubby) Vision. Så nu kan du återvända till Hogwarts och följa med på Harry, Ron och Hermiones äventyr med högre upplösning än någosin.

Genre: Fantasy/Familjefilm
Pris: Köp samtliga filmer för 349 kr. Hyr enskild film för 39 kr, köp för 73 kr.

Se Harry Potter-filmerna på Itunes här


The Revenant

The Revenant

Filmen som till slut gav Leonardo DiCaprio en Oscar. Den här filmen är baserad på upptäckaren Hugh Glass, som efter en björnattack tvingas kämpa för att överleva i nordamerikas vildmark. En brutal men också extremt välgjord film med fantastiskt skådespel från alla inblandade.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,0
Pris: Hyr för 49 kr, köp för 119 kr.

Se The Revenant på Itunes här


Det

Det

Otaliga memes har inspirerats av filmatiseringen av Steven Kings succébok It, och nu finns en av fjolårets största filmer tillgänglig att hyra. Den här gången är det Bill Skarsgård som iklär sig rollen som obehagliga clownen Pennywise.

Om du har lust att se den första filmatiseringen av Det från 90-talet finns den också att köpa eller hyra på Itunes här.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 7,5
Pris: Hyr för 49 kr, köp för 169 kr.

Se Det på Itunes här

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning