Om Apple följer tidigare års mönster kommer stora delar av Apples hårdvara få en årlig uppfräschning någon gång under 2018. Produkter som Apple Watch, Iphone, Ipad, Macbook och Macbook Pro ska få nya interna komponenter och som i Iphones fall säkerligen också delvis ny form (eller åtminstone nya färger).

Nu kommer uppgifter från den taiwanesiska sidan Digitimes, som hävdar att Apples underleverantörer väntar på stora beställningar för företagets ”nya generation Iphone, Ipad och Macbook-enheter, avsedda för debut från och med mars 2018.”

Uppgifter: Apple lanserar billigare 13-tums Macbook i år – trolig ersättare för Macbook Air

Ska vi tro detta rykte kan vi alltså få se uppdateringar till Macbook-serien redan i mars i år, kanske på ett traditionsenligt Apple-event nästa månad. Möjligen kan det även bli tal om en uppfräschad Iphone SE, som lanserades våren 2016 och sedan dess bara fått lite mer lagring.

Läs också! Uppgifter: Tveksamt om Iphone SE 2 alls blir av – "Apple har inte tid”

Fortfarande bör vi dock ta ryktena med en rätt stor nypa salt. Digitimes har ett blandat förflutet av att förutspå produktlanseringar, och nya produkter ”från och med mars 2018” är ett vagt uttalande. Förra året uppdaterades hela Mac-linjen (förutom Mac Mini och Mac Pro) i juni, medan den nya, femte generationens Ipad lanserades i mars 2017.

Apple MacBook - 1,2GHz DC 8GB 256GB 12" Pris vid test: 13990 kr.

Bästa pris just nu: 13290 kr