Uppdatering 2018-03-24:
För ovanlighetens skull kommer Apple inte livesända sända sitt utbildningsevent via Apple TV eller sin hemsida som företaget i princip alltid annars gör. Apple kommer däremot att lägga upp en video från eventet i efterhand. Anledningen till detta är okänd, men som Macrumors rapporterar är det inte första gången. På ett tidigare utbildningsevent i New York 2012 hade Apple inte heller någon ström från eventet. Att fokus ligger studenter och lärare snarare än vanliga kunder kan också spela in.

MacWorld kommer däremot vara på plats i Chicago och bevaka eventet, så se till att titta in här på tisdag kväll den 27 mars klockan 16:45 då vi skriver om alla intressanta nyheter som kan tänkas komma.

Läs också! 18 kryptiska inbjudningar från Apple – det här avslöjar bilden denna gång

Tidigare:
Under fredagseftermiddagen den 16 mars bekräftade Apple att det mycket riktigt blir ett event i mars månad. Eventet kallas ”Let’s take a field trip” och kommer äga rum klockan 17:00 (svensk tid) den 27 mars.

Men någon vanligt event tycks det inte bli. Först och främst hålls det i Chicago, inte i Kalifornien som annars är brukligt. Eventet verkar också ha ett stort fokus på skola och utbildning. I inbjudan står, fritt översatt: ”Häng med oss för att lyssna till kreativa nya idéer för lärare och studenter.”

Apple-event I mars
Foto: Apple

Produkter vi kan tänkas få se:

  • En ny Ipad 9,7 tum, en produkt som med sitt låga pris kan vara intressant för utbildningssektorn.
  • En ny Macbook Air. Denna produkt har ryktats om sedan januari, och kan med ett lågt pris även den vara intressant för skolor och studenter.
  • IOS 11.3 är troligt att vi får se, möjligen med ramverket Classkit som enligt 9 to 5 Mac dök upp i en nylig beta-version av IOS.
  • En ny Apple Pencil. Äpplet ser ut att vara ritat med en Pencil. Å andra sidan fungerar inte Apple Pencil inte med Ipad 9,7 tum, vilket kan tala emot detta.
  • Airpower. Inte direkt utbildningsrelaterat, men det är dags för denna produkt att lanseras (våren 2018 ör det sagt) och ett Apple-event är ett bra tillfälle för det. 

Apple MacBook - 1,2GHz DC 8GB 256GB 12" Pris vid test: 13990 kr.

Bästa pris just nu: 9188 kr