Apples Airpods har blivit några av de mest populära true wireless-hörlurarna, både tack vare det relativt låga priset och den smidiga funktionen. De flesta använder dem mest med Iphone, men de fungerar även med Apples andra prylar: Mac, Ipad och även Apple TV.

Det senare kan vara förvånansvärt smidigt för den som ibland vill se på film eller annat på tv:n och inte vill störa omgivningen, eller har svårt att höra vad som sägs. Vanliga hörlurar kan ha problem antingen med för korta sladdar eller med fördröjning av ljudet om det är bluetooth.

Airpods och Apple TV
Foto: Jason Cross/IDG

Parkoppla Airpods med Apple TV

Om din Apple TV kör TV OS 11 eller senare och du är inloggad på samma Icloud-konto som den Iphone eller Ipad du har Airpods parkopplade med behöver du inte göra något alls. Då ansluts Airpods automatiskt till dina andra enheter på samma Icloud-konto.

Parkoppla
Foto: Jason Cross/IDG

Har du inte TV OS 11, eller om du av någon anledning inte vill använda samma Icloud-konto, kan du ansluta manuellt:

  • Sätt Airpods i sitt fodral.
  • Håll parkopplingsknappen intryckt tills lampan blinkar vitt.
  • Öppna Inställningar på Apple TV och gå till Fjärrkontroller och enheter -> Bluetooth.
  • Välj Airpods från listan över tillgängliga enheter.
Anslut

Använd Airpods med Apple TV

För att faktiskt lyssna via Airpods räcker det inte med att parkoppla dem med Apple TV. Du måste även välja dem som ljudutgång. Tryck och håll playpaus-knappen på fjärrkontrollen intryckt en stund när du står på hemskärmen eller i TV-appen. Då dyker en meny upp där du kan välja ljudkälla.
En del användare rapporterar att det ska fungera att byta till Airpods genom att be Siri ”anslut till mina Airpods”, men det verkar inte fungera för alla.

Du kan dubbelknacka på Airpods för att pausa och fortsätta spela en video, och video pausar automatiskt om du tar ut en av hörlurarna.

Inget Siri

Av någon oförklarlig anledning går det inte att använda Siri på Apple TV via Airpods, trots att det fungerar på Iphone och Ipad. För att ge röstkommandon till mediaspelaren måste du alltså lyfta fjärrkontrollen och använda Siri-knappen på den.

Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui Pris vid test: 1688 kr.

Bästa pris just nu: 1426 kr

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Helt trådlösa in-ear-hörlurar just nu