Enligt uppgifter från Financial Times har ett antal användare drabbats av problem med att emot vanliga telefonsamtal i sina Iphone X-enheter. Ett hundratal användare på Apples supportforum beskriver problemet som att skärmen dröjer upp till tio sekunder innan den tänds vid ett inkommande telefonsamtal vilket gör det omöjligt att svara eller neka ett inkommande samtal, med resultat att användaren ofta missar samtalen.

Apple har bekräftat för Macrumors att företaget undersöker problemet. Om det är kopplat till hårdvara eller mjukvara är i dagsläget oklart, men den felsökning som pågår syftar till att ta reda på det. Troligen lär en lösning för problemet komma i en framtida uppdatering av IOS.

Missa inte: Lång väntetid på batteribyte för vissa Iphone-modeller

Problemet ser ut att kvarstå även i den senaste uppdateringen IOS 11.2.5, och kan sträcka sig tillbaka till IOS 11.2, möjligen även tidigare än så. Användare som upplever problem med att ta emot telefonsamtal uppmanas att kontakta Apples support. En tillfällig lösning är att starta om telefonen, men många användare rapporterar att problemet snart återkommer.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9899 kr.

Bästa pris just nu: 9049 kr