Den populära, välkrypterade meddelandeappen Telegram lanserades 2014 som ett säkrare alternativ till Whatsapp. Sedan dess har den vunnit över många integritetsmedvetna användare, och utbudet har även kompletterats med appen Telegram X som baseras på Swift. Nu har båda plockats bort från App Store av Apple, som hävdar att de innehållit olämpligheter av något slag. Händelsen uppmärksammades först av 9to5mac via en Reddit-tråd.

Exakt vad detta innebär är ännu okänt, men Telegrams vd Pavel Durov har bekräftat på Twitter att man för en dialog om det inträffade. "Så fort vi har skydd på plats borde apparna vara tillbaka i App Store", skriver Durov, som också var den som grundade tjänsten när det begav sig.

Läs också: App Store krossar Google Play vad gäller intäkter

Säkerheten kring funktioner och meddelanden i Telegram är vanligen rigorös, vilket också är en av anledningarna till att appen beskyllts för att vara ett tillhåll för terrorister. Den exakta anledningen till Apples hastiga bortplockande lär vi få veta mer om de kommande dagarna. Noterbart är att båda apparna fortfarande lever och frodas i Googles appbutik Play.