Mophie Powerstation USB-C XXL – 19 500 mah och snabb uppladdning

På detta stora och relativt nylanserade batteri från Mophie finns två portar, en usb-c och en traditionell usb-a. Den senare är bra för att också kunna ladda upp en Iphone, Ipad, Apple Watch eller något helt annat. Usb-a-porten kan leverera fem volt och 2,4 ampere medan usb-c-porten ger upp till 30 watts effekt via usb-c power delivery till vår dator (eller för att snabbladda en Iphone via usb-c).

Mophie
Foto: Mophie

Det räcker för att ladda och driva en Macbook, men vi kan behöva fälla ned locket på en Macbook Pro för att batteriet ska laddas upp. 19 500 milliamperetimmars kapacitet är inte bäst i klassen, men räcker ändå till 14 timmars användning för en Macbook, enligt Mophie själva.

En trevlig detalj är det Mophie kallar Priority Charging. Det är en funktion som låter eventuella anslutna tillbehör laddas upp först, och därefter Mophie-batteriet, om vi har det anslutet till väggen. Det räcker alltså med ett eluttag för att ladda upp både batteriet och upp till två anslutna enheter. Batteriet laddas dessutom upp på bara tre timmar, betydligt snabbare än många konkurrenter.

I USA säljs en ännu större variant som till och med har ett vanligt eluttag direkt på batteriet, men den har vi ännu inte sett till här.

Mer information: Mophie. 
Pris: 1 290 kronor hos Dustin.


Anker Powercore usb-c
Foto: Anker

Anker Powercore Plus 20 100 usb-c – störst kapacitet och tre usb-portar

Ankers bidrag bland usb-c-batteripacken är stort, avlångt och med inte mindre än 20 100 milliamperetimmars kapacitet. På enheten finns två usb-a-uttag och ett usb-c-uttag där den senare kan ge fem volt och tre ampere. 20 100 mah ska ge ungefär sju hela laddningar till en genomsnittlig mobil. En full laddning av batteriet tar upp till åtta timmar beroende på laddare, lite snabbare om vi använder en usb-c-laddare (förslagsvis den som följer med vår dator).

Mer information: Anker. 
Pris: 699 kronor hos Webhallen.


Kanex Gopower
Foto: Kanex

Kanex Gopower – snygg form men liten kapacitet

Kanex Gopower är ett rätt snyggt bygge som till färgen matchar en rymdgrå Macbook. En usb-a och en usb-c-port säkerställer laddningen av våra prylar.

Tyvärr är kapaciteten ”bara” 15 000 milliamperetimmar och vi får räkna med upp till åtta timmar för att ladda upp batteriet. Priset är dessutom högt.

Ett test av produkten kan du läsa här!

Mer information: Kanex.  
Pris: Från 990 kronor hos Prisjakt.