Apples Imessage är otroligt populärt bland Iphone-användare och fungerar även bra med Mac och Ipad, men går inte att använda via webbläsare eller på andra plattformar som Android. För Macanvändare som har bytt från Iphone till Android är det irriterande att inte kunna se inkommande Imessage-meddelanden från vänner som vant sig vid att skicka såna, utom när de sitter vid datorn.

Om du hör till dessa finns sedan en tid tillbaka en lösning. Det är inte frågan om bara en enkel Android-app som ger hela Imessage-funktionaliteten utan baksidor, men det gör att du med visst pill kan använda stora delar av Imessage på din Android-mobil.

Lösningen heter Wemessage och består av ett serverprogram du installerar i Mac OS, och en Androidapp som tar emot och skickar meddelandena. Ladda ner och läs mer om programmet här.

Wemessage kräver Java på Macen, så du måste första ladda hem och installera den senaste versionen av Java JDK från Oracle. Det räcker inte med Java JRE eftersom programmet behöver Java-åtkomst från Terminal.

Därefter måste du lägga till Terminal som ett program som får styra datorn i Systeminställningar -> Säkerhet och integritet -> Integritetsskydd -> Hjälpmedel (tryck på hänglåset för att låsa upp och sedan på plustecknet och leta upp Terminal i Program -> Verktygsprogram).

Wemessage

Sedan installerar du och kör igång Wemessage. Skapa ett konto genom att skriva in din Icloud-adress och ett nytt lösenord (INTE ditt Icloud-lösenord!).

Därefter installerar du Wemessage-appen på din Android-telefon och fyller i din Macs ip-adress samt adressen med lösenordet du just skapade på Macen.

Nu är du nästan klar, men för att kunna komma åt servern när du är ute på vift måste du aktivera portforwarding i din router så att mobilen kan ansluta till din Mac från internet. Här kan du läsa hur du gör det.