Många Iphone-användare har svurit när de upptäckt att det har dragits pengar för en prenumeration i någon app som de bara velat testa och kört igång en testvecka på. Följ den här guiden för att slippa sånt, och genast stänga av en prenumeration om du upptäcker att du har glömt att du startade den.

Hantera App Store-prenumerationer på Iphone

Använd Iphone eller Ipad

På din IOS-enhet kan du kolla vilka prenumerationer du har och avsluta dem i appen Inställningar.

  • Öppna inställningar och tryck på Apple-id, iCloud, Itunes och App Store (valet allra längst upp, med ditt namn).
  • Välj ditt Itunes och App Store-konto.
  • Tryck på Apple-id längst upp.
  • Välj Visa Apple-id.
  • Välj Prenumerationer.

Här ser du aktiva och avslutade prenumerationer, och kan avsluta de aktiva.

Hantera App Store-prenumerationer med Itunes

Med Itunes på datorn

Du kan också hantera och avsluta prenumerationer med Itunes på Mac eller Windows. Öppna butiken (under Musik eller Filmer spelar ingen roll) och tryck på Konto nära toppen av listan till höger. Efter att ha bekräftat ditt lösenord visas information och inställningar för kontot, och nära botten hittar du en länk för att hantera prenumerationer.

Tips – avsluta testprenumerationer direkt

Många appar med prenumerationer erbjuder en veckas gratis provtid, men om du fortsätter använda dem dras pengar automatiskt efter en vecka. Knepet är att du omedelbart efter att ha startat en prenumeration kan följa instruktionerna ovan och avsluta den – du kan ändå fortsätta använda den tills tiden har löpt ut. På så vis slipper du komma ihåg att avsluta prenumerationen senare och riskera att åka på en betalning.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 6199 kr.

Bästa pris just nu: 2795 kr