Det har bara gått en dag sedan IOS 11.2.5 släpptes, men redan nu har betatestningen av IOS 11.3 inletts. I ett ovanligt drag har Apple valt att skicka ut ett pressmeddelande som berättar i detalj vilka nyheter som det blir tal om den här gången.

Första punkten är ARKit 1.5 som innehåller en lång rad förbättringar för utvecklare som vill skapa appar som använder sig av Augmented Reality (förstärkt verklighet). Bland annat ska det nu gå att placera virtuella objekt på vertikala ytor som väggar och dörrar, tidigare fungerade enbart horisontella ytor som bord och stolar.

Vidare får vi se fler animoji-figurer, närmare bestämt lejon, björn, drake och dödskalle. Därmed finns det 16 olika karaktärer att välja mellan.

Animoji

Med hjälp av den nya funktionen Business Chat kommer användare att kunna chatta med supportpersonal på utvalda företag. Först ut blir inte oväntat amerikanska företag som Discover, Hilton, Lowe’s och Wells Fargo

Näst på tur står en ny funktion som talar om hur det egentligen står till med batteriet. Här blir det även möjligt att stänga av batterisparfunktionen som infördes med IOS 10.2.1 och som gjort att Apple fått ett femtiotal stämningar på halsen, detta då sänkt prestanda är en av bieffekterna.

Appen Hälsa får också nya funktioner, bland annat ska det nu gå att samla medicinsk data på ett enda ställe. För att hindra obehöriga att komma åt informationen används både lösenord och kryptering.

I övrigt bjuds vi på stöd för musikvideor i Apple Music, stöd för nödfunktionen Advanced Mobile Location (AML), samt diverse förbättringar av Apple News och Homekit.

Skarp version av IOS 11.3 kommer att skickas ut till allmänheten någon gång under våren.