Ryktena kommer efter att underleverantören General Interface Solution (GIS), som idag levererar skärmar till Macbook, påstås ha fått fler skärmbeställningar för 2018. Detta skriver Digitimes. I rapporten står att Apple planerar att släppa en ny 13 tum stor ingångsmodell av Macbook under andra halvan av 2018. Om ryktena stämmer kan det innebära en lansering på antingen sommarens WWDC eller under ett höstevent.

Den nya modellen kan i så fall bli en ersättare för den åldrande Macbook Air, och samtidigt erbjuda ett billigare men fortfarande modernt alternativ till den tunna Macbook.

Missa inte! Test: Macbook Pro med Kaby Lake - så snabb är Apples nya dator

Idag kostar den billigaste modellen av Macbook med bara en usb-port 15 495 kronor i Apple Store. Billigaste Macbook Pro utan Touch Bar kostar även den 15 495 kronor, medan Macbook Air ofta går att få tag på från under 10 000 kronor.

Det gör Macbook Air till Apples billigaste bärbara dator, men det är också den äldsta bärbara Apple säljer med en snart åtta år gammal design. Macbook Air saknar både en högupplöst retina-skärm och usb-c-portar och modellen har inte uppdaterats sedan 2015, bortsett från en mindre processoruppdatering förra året.

Om dessa uppgifter stämmer kan vi alltså få se en potentiell Macbook Air-ersättare under året. Uppgifterna är dock rejält sparsmakade och hur många usb-c-portar denna ny modell kan få, om den får Thunderbolt 3 eller Touch Bar framgår inte. Inte heller vad priset på denna billigare modell skulle bli.

Apple MacBook Air - 1,8GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 9590 kr.

Bästa pris just nu: 11969 kr