Under förra året släpptes Arlo Baby – en övervakningskamera från Netgear specifikt riktad mot föräldrar som vill ha ständig koll på sin bebis. Förutom en mer barnvänlig design erbjuder kameran mer eller mindre nischade saker som tvåvägskommunikation, nattlampa och mätning av luftfuktighet och temperatur i barnkammaren. 

Arlo Baby

I dag meddelar Netgear att kameran börjar fungera ihop med Apples Homekit-ramverk, så att IOS-användare slipper använda den dedikerade Arlo-appen för att kontrollera övervakningen. Det blir med andra ord möjligt att övervaka liveströmmen via en Ipad, Iphone eller fjärde generationens Apple TV. Du kan också på röstväg be Siri att visa livebilder från kameran, precis som i fallet med andra Homekit-kompatibla kameror.

Allt om Homekit: Så kommer du igång med ditt smarta Apple-hem

Vi testade många övervakningskameror under förra året, men just Arlo Baby har flugit lite under radarn hos oss. Bland övriga funktioner hittar vi video i 1080p, automatisk aktivering vid rörelse och en dedikerad spelare för musik och ljudklipp. Förhoppningsvis kan vi bjuda på ett test av enheten – inklusive Homekit-funktionalitet – under årets första kvartal.

Netgear Arlo Baby ABC1000 Pris vid test: 2690 kr.

Bästa pris just nu: 1983 kr