Om Iphone-tangentbordets envetna klickande går dig på nerverna kan det vara skönt att stänga av det. Antingen en stund, eller för alltid. Det finns faktiskt tre sätt att göra det på.

Iphone

Mute-knappen

Det allra enklaste sättet, om du bara tillfälligt vill ha tyst på telefonen, är att stänga av ljudet med mute-reglaget på sidan av telefonen. Det får omedelbart tyst på klickandet. Det får även allt annat ljud att tystna, utom musik och annat som du själv startar.

Med Ipad kan det här fungera, men bara om du har en modell med sidoreglage som faktiskt är inställt på att vara mute-knapp och inte rotationslås. Det kan du ställa in i Inställningar -> Allmänt -> Sidoknappens funktion.


Sänk volymen

Det andra sättet att bli av med ljudet är att helt enkelt sänka volymen. Tangentbordsklicken använder samma volym som övriga ljud (med undantag för alarm och ringsignaler som har en separat inställning). Använd volymknapparna på sidan eller volymreglaget i Kontrollcenter och sänk till en nivå då du inte längre stör dig på klicken.


Inställningar för tangentbordsljud

Stäng av enbart klickljudet med Inställningar

Om du aldrig vill höra klicken igen och inte vill påverka volymen i övrigt kan du göra det i Inställningar -> Ljud och haptik. Längst ner efter de olika signalinställningarna finns två reglage för Tangentbordsljud och Låsljud.