Uppdatering 2018-01-19:
Redan under nästa vecka kommer Apple släppa en uppdatering till IOS som löser den bugg som kan få meddelande-appen att frysa eller i värsta fall tvångsomstarta hela enheten, om en viss länk skickas till enheten. Detta bekräftade Apple för Macrumors under torsdagen.

Troligen är det IOS 11.2.5 den uppdatering som Apple nämner, en uppdatering som nu är i sin sjätte betaversion och lär vara redo att lanseras väldigt snart. Då kommer vi troligtvis också få se Mac OS High Sierra 10.13.3 (också med en lösning för textbuggen), samt Watch OS 4.2.2 och TV OS 11.2.5.

Tidigare:

Under tisdagen upptäcktes en ny textbugg (av samma typ som vi sett flera gånger tidigare). Länken leder till en sida på Github, men ett tryck på den kan få Meddelande-appen på både Mac och IOS att frysa eller i värsta fall krascha hela enheten. Även den sändande enheten kan få se sin meddelande-app krascha. Detta rapporterar Macrumors.

Skadliga textlänkar
Skärmdump: Macrumors.

Textlänkarna är inte skadliga, däremot kan de vara nog så irriterande. Enda sättet att bli av med problemet är att helt enkelt radera hela konversationen. Det görs enkelt med ett svep åt vänster på namnet i Meddelande-appen, vilket kan göras både i Mac OS- och IOS-versionen.

Ett sätt att försäkra sig mot att få länken skickad till sig i framtiden är att helt blockera Github i inställningarna. Det görs under Inställningar > Allmänt > Begränsningar > Aktivera begränsningar > Begränsa vuxet innehåll > Lägg till en webbplats. Där kan vi sedan lägga till github.io.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 14384 kr.

Bästa pris just nu: 13789 kr