Efter att den senaste (och på sätt och vis kontroversiella) generationen Macbook Pro lanserades hösten 2016 har det cirkulerat både mer och mindre trovärdiga rykten om Macbook Pros framtid. Ett rykte påstod till exempel att att Apple planerar att lansera en ny 15-tumsmodell utan Touch Bar.

Men några större förändringar för Apples bärbara Pro-serie verkar det inte bli tal om, i alla fall inte under 2018. Digitimes skriver i en rapport med information från källor inom Apples underleverantörer, där det bland annat framgår att Foxconn satsar hårt på att bli Apples enda tillverkare av Macbook-datorerna.

Missa inte! Test: Macbook Pro med Kaby Lake – så snabb är Apples nya bärbara

Macbook Pro
Foto: Roman Loyola / IDG

Där står också: ”Eftersom Apples inte ha haft någon större uppgradering av sin Macbook-linje sedan lanseringen av företagets Macbook Pro-enheter under 2016, och inte har några planer för det under 2018, planerar den USA-baserade försäljaren (Apple, reds. anm.) att växla sina ordrar för modeller som redan är i massproduktion till Foxconn för att spara kostnader och minska risker”.

Apples underleverantör Quanta (som i dagsläget tillverkar exempelvis Macbook och Apple Watch) kan därmed förlora sitt Macbook-kontrakt. En större förändring av detta slag är troligt att Apple vill göra under ett år utan större uppdateringar för Macbook-serien.

Rapporten utesluter dock inte att Macbook Pro kan få en sedvanlig uppfräschning med exempelvis nya processorer och grafikkort någon gång under året.

Läs också! The Last Jedi skrevs på en nätverkslös Macbook Air

Apple MacBook Pro - 2,7GHz DC 8GB 128GB 13"

Bästa pris just nu: 16042 kr