Sedan några dagar tillbaka säljer Apple Store nu ett nytt router-alternativ, närmare bestämt Linksys Velop som använder mesh-system för stabilare och bättre uppkoppling även i större hem. Systemet säljs i två-pack eller tre-pack för 3 990 respektive 5 940 kronor.

Apple säljer därmed ett konkurrerande system till sitt egna utbud av Airport-routrar. Apples routrar är visserligen rätt användarvänliga men har på senare tid hunnit bli omoderna och omsprungna av betydligt modernare system som använder flera noder för att tillsammans skapa bättre täckning. Linkys Velop är ett sådant system.

Läs också! Stortest: 8 smarta wifi-paket som täcker hela huset

Linksys
Foto: Linksys / AppleLinksys Velop i tre-pack.

Det har tidigare ryktats om att Airport kan vara på väg att läggas ned efter att rapporter kommit om att Apples utvecklingsavdelning för Airport har upplösts, men de verkar onekligen leva kvar ett tag till.

I ett uttalande till 9to5mac säger Apple om valet att sälja en konkurrerande produkt att ”folk älskar våra Airport-produkter och vi fortsätter att sälja dem. Anslutbarhet är viktigt i hemmet och vi ger nu kunder ännu ett alternativ som passar bra i större hem”.

Användarvänligheten tillsammans med inbyggt Airplay-stöd via en aux-ingång och stöd för Time Machine i Time Capsule-modellen kan göra Airport till ett bra val för vissa användare, men till och med Apple själva verkar nu öppet erkänna att det finns modernare system på marknaden.

Linksys Velop WHW0302 (2-pack) Pris vid test: 2990 kr.

Bästa pris just nu: 2397 kr