Kalabaliken efter ”batterygate” är långtifrån över för Apples del. Bland annat har nu advokatbyrån Hagens Berman lämnat in en stämningsansökan mot företaget, detta då förfarandet kan ha fått många användare att uppgradera till en ny telefon ”i onödan”.

Vidare har Apple skickat ut IOS 11.2.2 och en extra uppdatering för Mac OS 10.13.2. Uppdateringarna syftar till att motverka effekterna av Spectre, en av två allvarliga säkerhetsbrister som återfinns i åtskilliga ARM- och Intel-processorer.

Apple har dessutom lovat att införa en utökad föräldrakontroll i framtida uppdateringar av sina operativsystem. Detta efter önskemål från en grupp investerare.

Apples tv-satsning fortsätter och senaste nytt är att man har beställt 8 avsnitt av en ny dramaserie från Steven Knight, mest känd som skaparen av Peaky Blinders.

Enligt en ny amerikansk undersökning är Apple det mest innovativa företaget, ett påstående som säkert har höjt ett och annat ögonbryn bland förståsigpåare.

På CES-mässan i Las Vegas har vi sett åtskilliga produkter med Apple-koppling, däribland de första vitvarorna som styrs med Apple Watch.

Avslutningsvis har vi testat de bästa skalen och fodralen till Ipad Pro.