I förra veckan dök det upp ett rykte som sa att Apple Music-chefen Jimmy Iovine planerar att lämna Apple i augusti. Det visade sig vara falskt. Han har nu dementerat uppgifterna för Variety

Jimmy Iovines uttalande skedde i samband med dokumentären "The Defiant Ones” – en film om hans karriär och vänskapen till Dr. Dre.

”Jag är nästa 65, har varit på Apple i fyra år. På 2,5 år har Apple Music fått över 30 miljoner prenumeranter och Beats har varit en fortsatt succé. Men det finns fortfarande mer vi vill göra. Jag är hängiven att göra vad Eddy Cue, Tim Cook och Apple vill att jag ska göra, hjälpa till där jag kan, och ta det här hela vägen. Jag är med i bandet”, säger han.

”Poängen är att jag är lojal för folket på Apple. Jag älskar Apple och jag älskar musiker. Det är därför artiklarna irriterade mig, för det hade inget att göra med verkligheten”.

Ryktet uppstod i samband med att Jimmy Iovine skulle få sina sista aktier av Apple efter Beats-köpet. Därför började man spekulera i att han ”gjort sitt”. Men så är alltså inte fallet.