Genius Bar

Igeneration rapporterar att Apple har tvingats skicka ut ett förtydligande till alla butiker och butiksanställda, då det har rått en del förvirring bland personalen kring reglerna för batteribyten efter Apples pudel förra veckan.

Det visar sig att en del kunder hade blivit nekade ett batteribyte eftersom deras telefoner klarade Apples batteritest (som kontrollerar om batteriets hälsa är på över 80 procent eller inte). Men det nya, lägre priset på batteribyten för Iphone 6 och senare ska gälla alla kunder som ber om det, så länge telefonen inte har andra skador.

Läs också: Så håller du koll på batterihälsan i dina Apple-prylar

Specialpriset på omkring 300 kronor för ett nytt batteri gäller under hela 2018 och för samtliga Iphone-modeller från Iphone 6 och framåt.

Uppdatering: Flera läsare har mejlat och frågat hur det egentligen ligger till i Sverige. Vi är inte säkra eftersom Apples svenska webbplats inte har uppdaterats, men vi återkommer så snart vi vet mer. Apples meddelande på den amerikanska sajten säger i alla fall att det nya billiga priset ska gälla globalt.