Som de flesta redan vet stämde ryktet om att Apple medvetet gjorde gamla telefoner långsammare. Dock berodde det inte på ren illvilja, utan snarare att ge kunderna bättre batteritid. Apple har bett om ursäkt för sin otydlighet och meddelat att ett program för att byta ut batterier till ett lågt pris ska lanseras. Detta är nu igång, skriver Techchrunch.

Programmet omfattar Iphone 6 och nyare modeller och ett batteribyte kostar cirka 300 kronor. Tanken var att det skulle komma igång i slutet av januari men Apple valde alltså i sista stund att påskynda ärendet.

”Vi förväntade oss att behöva mer tid för att bli redo, men vi är glada att kunna erbjuda våra kunder det lägre priset direkt. Tillgången på vissa batterier kan vara begränsat”, skriver Apple i ett brev till sina kunder.

Vanligtvis kostar det ungefär 800 kronor att byta batteri i en Iphone vars garanti gått ut. Sänkningen motsvarar alltså runt 500 kronor och kampanjen kommer att pågå under hela 2018.

Förutom sänkt pris på batteribyte kommer IOS få en ny funktion där användaren själv kan kontrollera kvaliteten på sitt batteri.