Apple har nu svarat på den massiva kritiken efter avslöjandet att äldre exemplar av Iphone görs långsammare i syfte att förlänga batteritiden. Bland annat kommer priset för batteribyte att sänkas kraftigt under 2018.

En närmare titt på Imac Pro avslöjar att det faktiskt är möjligt att byta arbetsminne och hårddisk på egen hand, men det är ganska komplicerat.

De rymdgrå tillbehören för Imac Pro säljs nu till fantasipriser på Ebay. Vill du ha alla tre får du punga ut med 20 000 kronor.

Enligt en rapport från analysföretaget Flurry var det många som Iphone eller Ipad i julklapp. Apples enheter stod nämligen för 44 procent av alla aktiveringar under julveckan.

Intresset för Iphone X tycks emellertid vara relativt svalt, något som gör att Apple nu minskar produktionstakten till förmån för andra modeller.

Federal Trade Commission (FTC) har bestämt att Apple ska betala böter på 25 000 dollar per dag fram till dess att företaget lämnat in de dokument som berör rättstvisten med Qualcomm. Beslutet har överklagats.

Avslutningsvis kan vi konstatera att operativsystemet till Lisa släpps som öppen källkod efter årsskiftet. Lisa lanserades 1983 och var en extremt dyr föregångare till Macintosh.