Twelve South tillverkar bara tillbehör till Apple-produkter, så självklart är det med Apple-användare i åtanke företaget lanserar Bookbook Caddysack (långt namn!). Kanske framför allt då ägare av senaste generationen Macbook respektive Macbook Pro, men även Ipad-användare kan ha nytta av en väska som håller koll på hörlurar, sladdar, adaptrar och annat vi kan tänka oss behöva.

Caddysack är i samma stil som övriga Bookbook-serien, det vill säga den ska till det yttre påminna om en gammal bok i läder. Vi är inte direkt överförtjusta i Bookbook-skalen för Iphone som tyvärr är rätt klumpiga, men här fungerar det bättre. Som alltid med Twelve South är det hög kvalitet (och högt pris) som gäller. Utsidan är tillverkad i ett mjukt och vad det verkar hyfsat slittåligt läder. Insidan är i en mjuk filt i ett enligt oss väldigt snyggt mönster.

Missa inte: 8 tuffa fodral som håller nya Macbook Pro extra säker

Twelve South

Istället för att sprida ut (och tappa bort) kablar och adaptrar överallt är tanken här alltså att vi samlar allt en liten väska som sen kan få följa med i resväskan, eller i datorväskan på väg till jobb eller plugg.

Till vänster i väskan finns tre stycken elastiska remmar som håller fast kablar och kanske även ett par Earpods. Ovanför finns en mindre nätficka lämplig för sd-kort, ytterligare någon sladd, Airpods eller som på bilden ovan, en mindre usb-c-adapter. I det här fallet en Satechi Passthrough Hub.

Till höger finns två justerbara, rejäla remmar som rymmer både sladd och Apples största laddare (87 watt) till Macbook Pro. I ”bokens” rygg finns en liten rem där exempelvis en Apple Pencil får plats om du använder Caddysack tillsammans med en Ipad Pro istället.

Missa inte! Koogeek Smart Light Bulb: Homekit-lampa med miljoner färger – utan hubb!

Caddysack

Ännu mer plats efterfrågas

Med allt detta på plats var det dock svårt att hitta plats över till exempelvis en Magic Mouse. Visst går den att klämma in, men då får något annat bli kvar hemma istället. Remmarna är dessutom inte riktigt bra på att hålla fast Magic Mouse hala form.

Det blir också svårt att få plats med större usb-c-dockor i stil med Satechi Aluminum Multi-Port. Det vore helt enkelt bra om det även fanns en ännu lite större version som har plats för exempelvis en större usb-c-adapter och kanske en extern hårddisk. Nu riskerar vissa saker ändå att bli kvar i utanför väskan, och glömmas kvar någonstans.

Priset för denna enligt oss riktigt snygga och ganska smarta väska är högt, men inte fullt så högt som en del av Bookbook-fodralen för Macbook Pro. Är Caddysack ett måste till din Ipad eller Macbook? Nej, inte riktigt. Men det är ett icke desto mindre trevligt tillbehör för den som har lust att avvara femhundralapp.

Twelve South

Omdöme

Caddysack är en snygg och smart resekompanjon för den som ofta tar med sin Ipad eller Macbook mellan hem och jobb, på resan eller till kaféer och plugg. Men det är tyvärr inte säkert att alla datortillbehör verkligen får plats.

Fakta: Twelve South Bookbook Caddysack
Testad: December 2017.
Funktion: Väska för sladdar, adaptrar och andra datortillbehör.
Mått: 204 x 145 x 41 mm.
Vikt: 210 gram.
Tillverkare: Twelve South. 
Pris: 479 kronor.

plus

Hög kvalitetskänsla
Justerbara och elastiska remmar

minus

Något högt pris
Ibland för liten

Betyg: 4 av 5