I ett nyligt test hyllade vi Halide för att använda Iphone X-skärmen på ett intressant sätt, och en app som fotointresserade Iphone X-ägare absolut bör kolla närmare på (samtidigt som den är betydligt mindre intressant på äldre Iphone-modeller). Häromdagen uppdaterades app till version 1.6, det skriver 9to5mac.

Och det är en rätt stor uppdatering som bland annat innehåller stöd för 3D Touch-genvägar från hemskärmen och en ny widget åtkomlig från låsskärmen. Det gör att vi kan öppna appen med ett svep från vänster och ett tryck på widgeten, vilket i många fall går snabbare än att låsa upp telefonen (speciellt med Iphone X som använder Face ID för att låsa upp samtidigt som vi navigerar på skärmen).

Läs mer! Halide: Fantastisk kamerapp ger full kontroll över kameran (och är allra bäst på Iphone X)

Halide-uppdatering
Foto: 9to5mac3D Touch och en ny widget i Halide

Vidare finns nya inställningar för raw-foto, där bilder fotade i raw-format hamnar i ett eget album. Vid sidan om raw får Halide också möjlighet att spara bilder i .-tif-format, som dock tar runt tre gånger så stor plats som jpeg eller heic. Appen har även fått finputsade kontroller för att kunna användas ännu enklare med en hand, och blir nu den första manuella kameraapp som får stöd för Voice Over.

Kanske allra viktigast är dock att appen blir rejält mycket mer responsiv. Upp till fyra gånger så snabb när vi tar bilder, enligt Halide själva.

Uppdateringen finns att ladda ned från App Store. Halide kostar 50 kronor för den som inte har appen sedan tidigare.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 11290 kr.

Bästa pris just nu: 7901 kr