Här listar vi olika ställ och hållare för din Ipad. Glöm inte att dubbelkolla så att måtten stämmer överens med den produkt du beställer och din surfplatta.

Uppdaterad 2022-04-22 med aktuella priser.


Amazon Basics justerbart surfplattestativ
Foto: AmazonAmazon Basics justerbart surfplattestativ

Amazon Basics justerbart surfplattestativ

Är du ofta ute och flänger och har din Ipad med dig kan det vara praktiskt att ha ett litet hopfällbart ställ som alltid kan ligga i väskan. Amazons egna budgetställ är nämligen hopfällbart! Halkfria ytor ger ett säkert grepp. Dessutom är det så billigt att det inte spelar någon roll om du skulle glömma det någonstans. Passar även för andra surfplattor.

Pris: 108 kronor på Amazon Sverige

Deltaco golvstativ för surfplattor Arm-445
Foto: Deltaco Golvstativ för surfplattor Arm-445

Deltaco golvstativ för surfplattor Arm-445

Det finns många situationer där ett ställ som står på marken med hjälp av en stadig fot är det bästa alternativet. Kanske vill du ha den bredvid soffan i tv-hörnan? Eller bredvid sängen för att kunna kolla på dina favoritserier? Eller kanske i hallen för att smidigt kunna styra ditt smarta hem när du kommer innanför dörren? Det här stället i gjutjärn har justerbar höjd mellan 65 och 107 centimeter och passar med surfplattor som mäter mellan 7 och 10,1 tum.

Pris: 745 kronor hos Dustin  

iRest Lap Stand
Foto: iRest iRest Lap Stand

Irest Lap Stand

De flesta ställ är gjorda för att stå på bordet, men hur många slösurfar på plattan sittande upprätt på en stol? Nej vi halvligger nog ofta i soffan eller på sängen. Då är Irest det rätta stället för dig då det är gjort för att kunna vila i ditt knä eller på dina ben. Ta latheten till en ny nivå – orka sitta och hålla i paddan…

Pris: Kostar 557 kronor hos Amazon Sverige

Joby GripTight GorillaPod PRO Tablet Stand
Foto: JobyGriptight Gorillapod PRO Tablet Stand

Joby Griptight Gorillapod PRO Tablet Stand

De smidiga Gorillapod kamerastativen har nog de flesta sett. Men Joby har också gjort en jätteversion och satt på en klämma för att hålla fast en surfplatta. Men du får hålla dig till en Ipad Mini eller Air. De flexibla benen kan som vanligt stå på ojämna underlag eller viras runt stolpar eller räcken. Priset är faktiskt riktigt bra med tanke på kvaliteten Gorillapod brukar hålla.

Pris: Från 283 kronor hos Prisjakt

Lamicall svanhals-Ipadhållare LS07
Foto: LamicallLamicall svanhals-Ipadhållare LS07

Lamicall svanhals-Ipadhållare LS07

Det är inte alltid du har en lämplig yta i närheten för att fästa ett ställ. Du kanske vill läsa en e-bok i sängen, eller titta på film i badkaret? Då är det praktiskt med en lång arm som du kan forma lite som du vill. Den sätts fast i en bordsskiva eller liknande och finns i svart eller vitt. Lamicall listar kompatibla plattor upp till 11 tum så du ska nog inte ge dig på en Ipad Pro 12,9 tum.

Pris: Kostar 300 kronor hos Amazon Sverige

Samdi Tablet Stand
Foto: Samdi Samdi Tablet Stand

Samdi Tablet Stand

Hur läckert det än är med aluminiumställ passar de inte överallt. Antingen du ska ha det stående på ett antikt skrivbord eller i det lantliga köket vill du nog ha en mer naturlig look. Då passar detta annorlunda ställ i trä som finns i björk eller valnöt beroende på om du vill ha ljust eller mörkt trä. Passar alla modeller från lilla Ipad Mini till stora Ipad Pro 12,9 tum.

Pris: 299 kronor hos iphonebutiken

Satechi Aluminium desktop stand
Foto: Satechi Satechi Aluminium desktop stand

Satechi Aluminium desktop stand

Som en kontrast till Samdis ställ finns Satechis som verkligen är blänkande och högtekniskt. Det är rejäla grejer av solid aluminium och med kuddar som håller plattan på plats och skyddar den från repor. Det undre gångjärnet kan justeras 135 grader och det övre 180 grader, så att du kan få din platta i perfekt vinkel antingen det är i landskaps- eller porträttläge. Klarar enheter upp till Ipad Pro 12,9 tum.

Pris: Från 489 kronor hos Prisjakt

Thingyclub laptop & tablet dual desk mount bracket
Foto: ThingyclubLaptop & tablet dual desk mount bracket

Thingyclub laptop & tablet dual desk mount bracket

För dig som vill ha ett riktigt flexibelt skrivbord där du kan ha både en Macbook och en Ipad lätt tillgängliga, men också lätta att få ur vägen. De kan båda vridas och vinklas samt justeras i höjdled. Stolpen som armarna fästs i kan fås antingen med en skrivbordsklämma eller ett fäste för kabelhanterings-hålet många skrivbord redan har. Ser ut att vara rejäla grejer.

Pris: 896 kronor på Amazon Sverige

Twelve South Hoverbar Duo
Foto: Twelve South Twelve South Hoverbar Duo

Twelve South Hoverbar Duo

Hållaren som antingen kan stå på bordet med ett tungt skrivbordsstativ eller fästas med en hyllklämma. Detta är stället för dig som vill få upp din Ipad i ansiktshöjd för videosamtal, i stället för att filma upp i näsan. Den får också upp paddan från gegget på köksbänken så du får recepten i bekväm läshöjd. Funkar för allt från Ipad Mini till Ipad Pro 12,9 tum.

Pris: Från 832 kronor hos Prisjakt

Twelve South Compass Pro
Foto: Twelve South Twelve South Compass Pro

Twelve South Compass Pro

Nu snackar vi stilfull och avskalad design. Om din Ipad är målarduken för din kreativitet ska den så klart stå på ett staffli! Och precis som ett staffli är det hopfällbart så du kan ta det med dig. Kan ställas i vinklar som passar filmtittande, mer aktivt användande, eller målande och skrivande. Silikondetaljer skyddar från repor och gör den halkfri. Funkar för allt från Ipad Mini till Ipad Pro 12,9 tum.

Pris: Från 690 kronor hos Prisjakt


Väggfäste Ipad

Montera paddan på väggen

Det finns många anledningar till att sätta upp din surfplatta på väggen. Du kan till exempel använda den som smarta hemmet-hub, eller kanske för att spela upp ett bildspel som smart tavelram. Det finns en del olika alternativ för den som letar efter ett väggfäste till Ipad. Dels lite dyrare alternativ, som bland annat låter dig låsa in surfplattan, dels mer enkla konstruktioner för dig som inte vill lägga ett par tusenlappar på anordningen i fråga.

Smart Things Dock
Pris
: Från 2 590 kronor beroende på modell hos Conrad.se

Väggfäste för surfplatta 7-12 tum
Pris
: 179 kronor hos 24.se


Ipad hållare

Multifunktionell spindel

Behöver du kunna ställa din padda på ojämnt underlag? Den här spindelhållaren har fyra justerbara ben för att hålla din Ipad i en optimal position oavsett förutsättningar. Fungerar för de flesta surfplattor och mobiler som inte är tjockare än 12 millimeter.

Spindelhållare mobiltelefon / surfplatta
Pris
: Kostar 249 kronor hos 24.se


Ipadställ bil

Bio i bilen

Du som någon gång rest länge i bil med barn vet att det inte tar många minuter innan någon typ av underhållning krävs från baksätet. Den här hållaren låter dig montera din surfplatta på baksidan av sätena och vips är bilsemestern räddad!

Izound Ipad Car Seat Holder
Pris:199 kronor hos Teknikmagasinet


Encore

Futuristiskt värre

Behöver du ett minimalistiskt ställ som dessutom är enkelt att montera ned och ta med i väskan? Det här stället består av en cirkel i aluminium samt en flärp som låter dig justera vinkeln på paddan precis som du vill – that's it! Kompatibel med Ipad 1-4, Ipad Mini och Ipad Pro.

Just Mobile Encore
Pris: Från 539 kronor hos Prisjakt


Lamicall

Snyggt och praktisk

Det här stilrena stället passar inte bara estetiskt väldigt bra med din Ipads design, det är dessutom praktiskt utformad för att du ska kunna ladda paddan så smidigt som möjligt utan sladdtrassel. Kan hålla surfplattan i såväl horisontellt som vertikalt läge. Passar för mobiler och plattor upp till 11 tum och finns i silver, grått och svart utförande.

Lamicall: Universal Tablet Holder
Pris: Kostar 250 kronor hos Amazon Sverige


Casa

Prisvärt ställ med förvaring

Det här enkla stället kan ställa din Ipad eller Iphone i två olika vinklar. Dessutom finns förvaringsutrymme för småprylar som lätt tappas bort annars. Finns i svart och vitt utförande.

Bluelounge Casa
Pris: Kostar 199 kronor hos Themobilestore


Bluelounge

BONUS: Ställ och ladda upp till fyra paddor – samtidigt

Har du för mycket pryttlar på ditt skrivbord? Det här stället förvarar allt, och när vi säger allt menar vi fyra olika enheter plus nycklar, plånbok och mer. De fyra usb-portarna är starka nog att ladda varsin Ipad.

Bluelounge Sanctuary4
Pris: Kostar 899 kronor hos Iphonebutiken