År 2015 fick den 50-åriga Jony Ive en delvis ny roll på Apple som Chief Design Officer, vilket innebar ett övergripande ansvar för i stort sett all formgivning på Apple; allt från att ta fram Apple Store-butikernas nya utseende till att ta formge Apple Park.

Under tiden ansvarade Alan Dye och Richard Howarth för Iphone, Mac och andra Apple-produkter, och rapporterade istället direkt till Apples vd Tim Cook.

Läs också: Jony Ive hyllar Apples designteam – och Steve Jobs benhårda fokus

Men från och med fredagen har Apple ändrat i sin lista över företagets högsta chefer. Borta är Dye och Howarth, istället återfinns Ive som ansvarig för teamet för produktdesign. Det skriver Bloomberg.

Rollbytet innebär att Jony Ive återigen kommer ansvara för det dagliga designarbetet, efter två år på annat håll. I fortsättningen verkar det alltså bli Jony Ive som lägger sista handen på Apples kommande produkter. Ives titel är även fortsättningsvis "Chief Design Officer."

Uppgifterna har bekräftats av Apple, som i ett uttalande till Bloomberg säger: ”I och med färdigställandet av Apple Park kommer Apples designledare och designteam återigen rapportera direkt till Jony Ive, som kommer fortsätta fokusera enbart på formgivning”.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 11490 kr.

Bästa pris just nu: 7901 kr