Animoji Studio

Vill du också leka karaoke med gulliga animerade djur? Animoji-karaoke har blivit en hit bland både Iphone X-användare och de som bara gillar fenomenet, så till den grad att Apple till och med har gjort en reklamfilm som handlar om det.

Brasilianske IOS-utvecklaren Guilherme Rambo, känd bland annat för sina många upptäckter i betaversioner av Apples operativsystem om kommande Apple-produkter, har utvecklat en app som hjälper dig skapa egna animoji-karaoke-videor.

Appen heter Animoji Studio men finns inte på App Store. Den använder nämligen Apples privata ramverk som utvecklare inte officiellt har tillgång till, vilket gör att den inte passerar Apples kontroll. Men som tur är hindrar det dig inte att installera den. Rambo har nämligen släppt den som öppen källkod på Github och det finns två sätt att installera.

1. Med Cydia Impactor

Det enklare sättet är att ladda ner programmet Cydia Impactor och en förkompilerad version av appen i form av en .ipa-fil (samma format som Itunes brukade hämta appar i och spara på datorn) från Github. Anslut din Iphone X till datorn, öppna Cydia Impactor och välj Device -> Install Package. Leta upp den hämtade .ipa-filen och installera.

2. Med Xcode

Om du inte litar på den förkompilerade versionen kan du istället hämta hela koden från Github och kompilera och installera själv med hjälp av Xcode. Nu för tiden behövs inget medlemskap i Apple Developer Program för att testa på egna enheter, så det kostar ingenting. Xcode hittar du på App Store.

Du måste kryssa i Automatically manage signing under Signing i General-fliken efter att ha klickat på projektet i listan till vänster (den blå ikonen längst upp). Om du inte redan har ett konto kan du lägga till ett och logga in på ditt vanliga Apple-id så fixar Xcode resten.

För att kunna använda appen fullt ut måste du ha Spotify Premium-abonnemang och Spotify-appen. Då kan appen synka musiken med dina läpprörelser.