För några dagar sedan skickade Apple ut säkerhetsuppdatering 2017-001 till användare av Mac OS High Sierra, detta med anledning av en särskilt allvarlig bugg rörande hanteringen av lösenord.

Nu meddelas att det fortfarande finns ett stort antal användare som har problem med lösenordsbuggen. Den gemensamma nämnaren är att de drabbade har uppdaterat till 10.13.1 först efter att de har installerat säkerhetsuppdateringen.

Lösningen i det här fallet är att installera Säkerhetsuppdatering 2017-001 på nytt, men dessutom måste datorn startas om efter slutförd installation. Annars finns det fortfarande en risk för att obehöriga kan komma åt innehållet på din dator.

Rot

- Den stora frågan just nu är vad Apples Mac-team egentligen håller på med. Jag vet inte vad som händer som gör att de här buggarna slinker igenom kvalitetssäkringen, säger säkerhetsforskaren Thomas Reed i en kommentar till tekniksajten Wired.

I sammanhanget kan nämnas att det inte enbart är Mac OS High Sierra som drabbats av allvarliga buggar på sistone. Även IOS 11 har haft en hel del problem, något som ledde till att en akutuppdatering skickades ut under lördagen.