Tidigare i år lanserade Apple en ny 9.7-tumsmodell av Ipad.. Vi hyllade produkten i största allmänhet och kallade den företagets mest prisvärda produkt någonsin. Med ett pris om blott 4 000 kronor fick du massor av prestanda för pengarna, och sådant gillar vi ju. Men det kommer mera, vad det verkar.

Ipad 9.7 tum
Den minst spännande, men mest prisvärda Apple-produkten på länge. Så lät vårt omdöme av 2017 års Ipad när det begav sig i våras. Läs testet här!

Enligt källor till Taiwanesiska Digitimes planerar Apple nämligen att släppa en ännu billigare version av sin surfplatta, som även denna ska ha formatet 9.7 tum. Enheten ska, enligt tidningen, rikta sig mot såväl företag som extra prismedvetna kunder och i USA kosta så lite som 259 dollar – motsvarande strax under 2 200 kronor. Vad ett exakt pris skulle kunna landa på i Sverige vet vi förstås inte ännu. Inga specifikationer kring den billigare Ipaden har heller givit sig till känna.

Surfplattor överlag går igenom en tuff period just nu, vilket även gäller Androidvarianterna. En riktigt billig Ipad skulle kunna konkurrera med företag som Huawei, Samsung och Lenovo, noterar Digitimes. Ett tänkbart lanseringsfönster får vi också: Andra kvartalet 2018.