Just Mobile Quattro Air – tåligt skal med luftkuddar i hörnen

Quattro Air är Mujjos och Nudients motsats, ett inte alls särskilt lyxigt eller slimmat skal för dig som vägrar köpa Apple Care eller helst bara vill glömma bort vad det kostar att ha sönder sin Iphone X. Just Mobile Quattro Air är knappast någon skönhet, men i gengäld är det väldigt tåligt.

Just Mobile Quattro Air

Skalet är tillverkat i en blandning av ett mjukare silikonmaterial och ett hårdare kompositmateral, med gummerade luftkuddar i varje hörn för att bättre dämpa ett fall. Det är inte jätteskönt att hålla i handen med sina ganska hårda kanter, här går funktion före form. Det är fortfarande ett relativt slimmat skal, i alla fall i jämförelse med andra stöttåliga varianter.

Skalet skyddar hela telefonen, inklusive alla knappar och nederkanten av telefonen. Bara mute-reglaget ovanför volymknapparna är blottad. Just Mobile lovar att skalet dämpar fallet mer än tio gånger jämfört med en Iphone X utan skal, men Quattro Air verkar inte vara falltestat upp till ett visst antal meter. Kanterna runt kameralins och skärm är förhöjda mellan 1,3 till 1,5 millimeter, så vi kan lägga ifrån oss mobilen utan att oroa oss för repor på kamera eller skärm.

Just Mobile Quattro Air

Bra köpQuattro Air är annars ett funktionellt skal som gör precis vad det ska, och ger ett riktigt bra skydd till vår Iphone. Särskilt dyrt är det inte heller. Ska vi klaga på något är volymknapparna inte två separata knappar, utan en längre knapp där vi trycker i vardera hörn för att höja eller sänka volymen. Det fungerar, men knappen är väldigt trög. Sidoknappen på höger sida fungerar aningen bättre.

Namn: Just Mobile Quattro Air
Typ: Tåligt skal.
Stödjer trådlös laddning: Ja.
Mer information: Just Mobile. 
Pris: 349 kronor hos CDON.

plus

Rejält skydd i alla hörn
Rejält upphöjda skärmkanter

minus

Tröga knappar

Betyg: 4 av 5