Artwizz Nanocase

Artwizz Nocase – tunt, men inte tunnast

I kategorin riktigt tunna skal har vi även Artwizz variant Nocase, ett 0,8 millimeter tunt plastskal som vi testat till tidigare Iphone-modeller, och som också finns till Iphone X. Tunnheten gör att det nästan känns som att vi inte har något skal på mobilen. Passformen är hyfsat bra, men sitter något löst mot telefonens sidor. Skalet känns också något gummiaktigt i handen och precis som skärmen blir det lätt lite kladdigt efter några dagars användande. Putsduk rekommenderas!

Skalet finns med några olika mönster, som T-rex på denna variant, eller helt utan mönster på baksidan. Stötskyddet bör vara aningen bättre än Nudient eftersom det är lite tjockare, men någon större skillnad är det inte.

Pluspoäng för att känslan i volymknapparna är närmast oförändrad, inga tröga knappar här inte. Sidoknappen på Iphone X, liksom mute-reglaget är däremot blottat för repor. Skalet går inte upp över framsidan, men om det kombineras med Artwizz egna glasskydd för skärmen blir passformen mellan skal och skydd närmast perfekt.

Namn: Artwizz Nocase
Typ: Tunt skal. 
Trådlös laddning: Ja.
Mer information: Artwizz.
Pris: 249 kronor hos Mytrendyphone.

plus

Tunt
Bra grepp

minus

Sämre skydd mot stötar
 

Betyg: 4 av 5