Twelve South Journal – lyxigt plånboksfodral i läder

Journal är ett nytt plånboksfodral från Twelve South, och som med de flesta produkter från detta företag är det ett rejält lyxigt sådant. Det är tillverkat i äkta läder och ska åldras snyggt med tiden. Kvalitetskänslan är det verkligen inget fel på och skalet skyddar hela telefonens framsida, baksida och sidor.

På insidan finns gott om utrymme med tre kortplatser varav ett med ett litet id-fönster, och ett fack som rymmer både sedlar och kvitton. Som de flesta plånboksfodral är det dock ganska klumpigt och stort. Det märks när vi har det i fickan, och kortfickan känns fladdrig när vi håller i mobilen.

Twelve South

Mobilen kan inte heller plockas loss från skalet. Däremot finns det ett särskilt läge för att ställa upp telefonen i landskapsläge – bra för filmtittande eller Facetime. Gillar du plånboksfodral och vill ha ett lite extra lyxigt sådant är det här ett bra, om än ett dyrt val.

En liten not om trådlös laddning: Det fungerar fint med Journal, men se till att du inte lägger den upp och ned på den trådlösa laddaren. I värsta fall kan kortens innehåll raderas av magneter i laddaren.

Namn: Twelve South Journal. 
Typ: Plånboksfodral i läder. 
Mer information: Twelve South. 
Stödjer trådlös laddning: Ja.
Pris: 690 kronor hos Webhallen.

plus

Hög kvalitet
Skyddar bra

minus

Lite klumpigt
Högt pris

Betyg: 4 av 5

Twelve South Journal for iPhone X Pris vid test: 690 kr.

Bästa pris just nu: 749 kr