Twelve South Bookbook – en klassikers återkomst

Twelve Souths mer eller mindre klassiska läderfodral som ska efterlikna en gammal bok finns till allt ifrån Iphone till MacBook Pro, och hänger med ännu ett år till. Årets version är naturligtvis anpassad till Iphone X, men fungerar i grunden likadant som tidigare.

Twelve South

För det höga priset (men inte fullt så höga som Twelve South Journal) får vi ett klumpigt plånboksfodral som ser lite halvroligt ut, men som bara får plats i riktigt stora byxfickor. På insidan finns ett sedelfack och inte mindre än fyra kortplatser, varav ett med id-fönster.

Pluspoäng utdelas för att vi (med milt våld) kan plocka loss det inre skalet från Bookbook och därmed slippa trycka alla kort i ansiktet när vi pratar i telefon. Om du hinner plocka loss telefonen när det ringer vill säga, det är inte helt lätt. Har vi plockat loss mobilen kan vi även ladda trådlöst, det fungerar inte när hela skalet sitter på.

Twelve South
Trådlös laddning, men bara om innerskalet plockas loss.

Bookbook var en kul idé när den kom, men hur kul är det idag? Det är tjockt och klumpigt och en mindre pärs att ha i fickan, väska rekommenderas. Det rymmer visserligen många kort, men i övrigt känns det inte särskilt praktiskt. Designen är dock rätt unik fortfarande.

Twelve South
Bookbook går även att ställa upp i ett särskilt film- eller Facetime-läge.

Namn: Twelve South Bookbook
Typ: Plånboksfodral i läder, löstagbart innerskal.
Stödjer trådlös laddning: Ja, men bara om innerskalet plockas loss
Mer information: Twelve South. 
Pris: Från 549 kronor hos Prisjakt..

plus

Många kortplatser
Filmläge
Innerskal kan plockas loss från fodralet

minus

Klumpig
Högt pris

Betyg: 3 av 5

Twelve South BookBook for iPhone X Pris vid test: 546 kr.

Bästa pris just nu: 419 kr