Speck Presidio och Presidio Grip – stötskyddande utan att vara klumpigt

Speck Presidio

Specks rejält stöttåliga skal Presidio lyckas med konststycket att erbjuda ett rejält skydd samtidigt som det inte gör telefonen omöjlig att hantera – något som inte alltid är en självklarhet med den här typen av skal.

Skalet är skyddat mot allt, tycks det som. Det är tapptestat upp till tre meters höjd enligt amerikansk militärstandard, extra skyddat mot extrema temperaturer, reptåligt, med minimal störning av antennerna och till och med skyddat mot uv-ljus.

Samtidigt bygger det inte på alltför många millimeter runt telefonen och det känns därmed inte särskilt klumpigt. Knapparna har också föredömligt bra känsla och är enkla att trycka in, trots att de är helt omslutna och skyddade av skalet. Volymreglaget är dock öppet för damm och smuts, vilket kan vara värt att tänka på om mobilen ska åka med till dammiga miljöer.

Presidio finns i två varianter, en som bara heter just Presidio och en som har tillägget Grip. Någon skillnad i stöttålighet ska det dock inte vara, Grip-modellen har bara en annan struktur och ger märkbart bättre grepp.

Ingen av dem vinner dock några designpriser. Plasten ser ut som interiören i en riktigt billig bil, väldigt trist helt enkelt. Här satsar vi hellre på Presidio Grip som i alla fall ser aningen roligare ut på baksidan.

Om det är just ett stöttåligt skal du är ute efter är det här ett bra köp. Det skyddar bra, men utan att vara onödigt klumpigt.

Bra köpNamn: Speck Presidio/Speck Presidio Grip
Typ: Stöttåligt skal. 
Trådlös laddning: Ja.
Mer information: Speck. 
Pris: Presidio: 299 kronor hos CDON. Presidio Gripp: Från 299 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra skydd
Lågt pris
Lätthanterlig

minus

Trist plast

Betyg: 4 av 5