Med Iphone-modeller som bara blir dyrare och dyrare är det ingen dum idé att fixa ett skal till sin Iphone för att minska risken för en dyr olycka.

Passar Iphone XS-skalen din gamla Iphone X? Eller har du kanske skal från en äldre Iphone X som du vill använda till en ny Iphone XS? De goda nyheterna är att det bör fungera. Iphone X och Iphone XS har samma yttermått sånär som på en liten detalj – kameran på baksidan är en millimeter högre på Iphone XS. För de flesta skal utom de allra tunnaste skalen som sitter väldigt tätt runt telefonen bör det inte ställa till några problem.

Twelve South

Här är massor av skal som alla skyddar din nya dyrgrip på olika sätt – lyxigt i läder, tåligt i hård plast, slimmade skal, eller mer funktionella plånboksskal.

Först ut: Apples egna skal.

Skal till din Iphone XS och Iphone XS Max

Apples läderskal – klassiker med kvalitet

Apple har som vanligt tagit fram en serie egna skal till årets Iphone-modeller (förutom till Iphone XR – varför är ett mysterium). Här tittar vi närmare på lädervarianten till Iphone XS Max, på bilderna syns färgen atlantblå. En hel uppsjö av andra färger finns också att välja på, liksom en något billigare variant i silikon.

Som alltid från Apple är det frågan om ett lyxigt skal med rejält fin kvalitetskänsla. Det äkta lädret är mjukt, samtidigt som det ger mer grepp till telefonen. Passformen är oklanderlig (konstigt vore annat), och sedan ett par år tillbaka är även sidoknapparna helt i metall vilket ger en känsla som tål att jämföras med de riktiga knapparna på telefonen. Tack vare att kanten går ett par millimeter ovanför skärmen törs vi också lägga mobilen upp och ned på ett bord utan att repa skärmen.

Till nackdelarna kan vi räkna att undersidan är helt öppen, vilket gör att den delen av vår telefon lär bli repig efter ett tag. Dessutom kommer alla läderskal bli lite missfärgade i kanterna efter varje gång de åker ned i en väska eller ficka. Det såg vi på vårt exemplar redan efter någon vecka. Och – så klart – priset. Det här är verkligen inte ett billigt skal.

Namn: Läderskal till Iphone XS/Iphone XS Max
Typ: Läderskal
Trådlös laddning: Ja.
Mer information: Apple.
Pris: 650 kronor på Apple Store.

plus

Kvalitetskänsla
Knappar i metall
Skyddar bra

minus

Undersidan är öppen
Priset!