Vågar du använda din Iphone X eller Iphone XS utan skal är produkterna i den här artikeln förmodligen ingenting för dig (utom möjligen det nästan osynliga Nudient-skalet). Men alla andra som är rädda om sin Iphone gör gott i att läsa vidare.

När Iphone X släpptes 2017 passade vi på att testa de skal och fodral vi tyckte var intressantast på marknaden till Apples nya flaggskeppsmobil. När Apple avslöjade uppföljaren Iphone XS i år konstaterade vi glatt att dessa skal fungerar precis lika bra till den nya mobilen som till fjolårets flaggskepp.

Här är 12 skal som alla skyddar din nya dyrgrip på olika sätt – lyxigt i läder, tåligt i hård plast, slimmade skal, eller mer funktionella plånboksskal.

Twelve South

Twelve South Journal – lyxigt plånboksfodral i läder

Journal är ett nytt plånboksfodral från Twelve South, och som med de flesta produkter från detta företag är det ett rejält lyxigt sådant. Det är tillverkat i äkta läder och ska åldras snyggt med tiden. Kvalitetskänslan är det verkligen inget fel på och skalet skyddar hela telefonens framsida, baksida och sidor.

På insidan finns gott om utrymme med tre kortplatser varav ett med ett litet id-fönster, och ett fack som rymmer både sedlar och kvitton. Som de flesta plånboksfodral är det dock ganska klumpigt och stort. Det märks när vi har det i fickan, och kortfickan känns fladdrig när vi håller i mobilen.

Twelve South

Mobilen kan inte heller plockas loss från skalet. Däremot finns det ett särskilt läge för att ställa upp telefonen i landskapsläge – bra för filmtittande eller Facetime. Gillar du plånboksfodral och vill ha ett lite extra lyxigt sådant är det här ett bra, om än ett dyrt val.

En liten not om trådlös laddning: Det fungerar fint med Journal, men se till att du inte lägger den upp och ned på den trådlösa laddaren. I värsta fall kan kortens innehåll raderas av magneter i laddaren.

Namn: Twelve South Journal. 
Typ: Plånboksfodral i läder. 
Mer information: Twelve South. 
Stödjer trådlös laddning: Ja.
Pris: 690 kronor hos Webhallen.

plus

Hög kvalitet
Skyddar bra

minus

Lite klumpigt
Högt pris

Betyg: 7 av 10

Apple iPhone XS 64GB Pris vid test: 12790 kr.

Bästa pris just nu: 12299 kr