Företaget X-naut har en lösning redo för dig som tycker att Ipad behöver fler fläktar (i dagsläget har den ingen – eftersom att det nästan aldrig behövs). Deras nylanserade skal Active Cooling Mount adderar fyra fläktar och åtta batterier till Ipad, något som The Verge först snappade upp.

Skalet finns till Ipad Air 1 och Ipad Air 2, Ipad Pro 9,7 tum, Ipad 9,7 tum 2017, samt Ipad Mini. Priset är 199 dollar, eller ungefär 1 650 kronor innan skatt och frakt till Sverige.

Missa inte: Nästa Ipad Pro kan få åttakärning processor

X-naut
Foto: X-naut

På skalets baksida finns alltså fyra fläktar som blåser luft på Ipaden. Skalet drivs i sin tur av upp till åtta aa-batterier eller en powerbank ansluten via mikro-usb. Det kan låta märkligt att montera ett gäng fläktar på sin Ipad, men X-naut har en väldigt specifik kundgrupp i åtanke – drönarflygare.

Många timmars användande utomhus i solsken med skärmen påslagen hela tiden för att kontrollera drönaren, kan leda till att Ipad stänger av sig själv på grund av överhettning. Och just för drönarflygare kan skalet kanske vara till lite nytta, samtidigt som det skyddar Ipaden. Mer information finns på X-nauts hemsida.

Apple iPad 9.7" 32GB Pris vid test: 3780 kr.

Bästa pris just nu: 3150 kr