Homepod är inte den enda kommande Apple-produkten vars mjukvara har upptäckts på Apples servrar. Jonathan Levin upptäckte BridgeOS, ett hjälpsystem som ser ut att utföra en rad funktioner på Imac Pro.

BridgeOS körs på en 64-bitars arm-processor som ser ut att vara en modifierad version av A10 Fusion, processorn som driver Iphone 7 och Apple TV 4. Steve Troughton-Smith och Guilherme Rambo har också rotat runt i koden.

Imac Pro verkar använda en A10 som hjälpprocessor för att hantera uppstart, säkerhet och Siri. Det sista handlar om att ge datorn stöd för ”hej Siri”, aktivering med enbart rösten även om datorn är i vila. Det blir alltså ett sätt att göra Siri mer praktiskt och strömsnålt. Hela Siri kan köras på hjälpprocessorn.

När du startar datorn ser det ut som att hjälpprocessorn dras igång först och skickar vidare boot-processen till den stora Xeon-processorn. BridgeOS packar upp och kontrollerar efi-mjukvaran som styr hårdvaran i datorn, vilket i teorin kan sätta stopp för olika firmware-hack och göra Imac Pro säkrare.

Troughton-Smith påpekar att Apple på det här sättet kan experimentera med den här nya mer restriktiva arkitekturen utan att påverka den stora massan av användare.