Dela aktivitetsdata

Apple Watch har kommit att handla allt mer om hälsa och mindre om andra funktioner som Siri. Det är inte bara Tim Cook som ser klockan som ett sätt att bli bättre på att hålla sig i form. Men en kall och mörk novembermorgon är det få som skuttar ur sängen och ger sig ut på en löprunda eller kilar till gymmet med ett leende på läpparna, även om det lockar att fylla alla ringarna på Apple Watch.

Läs mer: Test av Apple Watch Series 3

Ett sätt att ge sig själv mer motivation och samtidigt hjälpa andra på samma sätt är att börja dela aktivitetsdata med andra. Om du har några släktingar, vänner eller kollegor som också har en Apple Watch och vill komma eller hålla sig i form kan ni börja dela era dagliga prestationer med varandra och på så sätt peppa och motivera er.

Så här kommer du igång med aktivitetsdelning:

  • Öppna appen Aktivitet, tryck på fliken Dela, sedan Kom igång och därefter plustecknet uppe till höger.
  • Fyll i en bekants Icloud-adress eller välj någon från listan med förslag.

Du kan dela aktivitetsdata med så många du vill, det enda kravet är att de också har Apple Watch eftersom hela idén är ömsesidig delning.

Info om bekants aktivitet

Genom att trycka på en delad kontakt i Dela-fliken kan du ser mer info om hur personens dag och vecka ser ut.

Du kan också se information om kontakternas aktivitet direkt på Apple Watch. Öppna Aktivitet-appen och svep åt vänster för att visa Dela-skärmen. På klockan får du också notiser när kontakter sluter alla sina ringar, avslutar ett träningspass eller vinner en prestation.

Apple Watch Series 3 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3990 kr.

Bästa pris just nu: 2790 kr