Från ofta välunderrättade Ming-Chi Kuo, analytiker på KGI Securities, kommer nu uppgifter om Apples påstådda planer för framtida Iphone-modeller (via Macrumors). Kuo hävdar att Apple planerar att släppa en billigare variant av Iphone X nästa år, komplett med en helskärms-design och Face ID-flärpen.

Men istället för en oled-skärm kan den billigare ”Iphone X" få en enklare men något större lcd-skärm, istället för den dyrare oled-tekniken. Skärmen uppges bli 6,1 tum stor, mot 5,8 tum i Iphone X. Upplösningen lär dock bli lägre, mellan 320 till 330 pixlar per tum mot 458 i Iphone X.

Läs också! Bilder visar hur en ”Iphone X Plus” skulle kunna se ut

Kuo har inga uppgifter om ett namn på denna modell, men priset uppges hamna mellan 649 till 749 dollar. Det borde i Sverige innebära ett pris på mellan 7 495 kronor till 8 495 kronor, i nivå med vad Iphone 8 kostar idag. Troligen lär även äldre Iphone-modeller hänga kvar som billigare alternativ, men om Iphone X hamnar så lågt i pris är det mindre troligt att det kommer fler uppdaterade Iphone-modeller med den äldre designen som hängt med sedan Iphone 6.

Iphone X
Foto: KGI SecuritesSå här kan Apples toppmodeller av Iphone se ut nästa år, om Mung-Chi Kuo får rätt.

Vid sidan om en ”budget-X” lär Apple även släppa en uppdaterad Iphone X, och möjligen även en ”Iphone X Plus”. Kuo hävdar att denna Plus-modell kan komma att få en 6,5 tum stor oled-skärm med högre upplösning än någonsin tidigare i en Iphone, mellan 480 och 500 pixlar per tum.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 11295 kr.

Bästa pris just nu: 9999 kr