Att Apple arbetar på ar-glasögon verkar vara företagets andra ”öppna hemlighet,” vid sidan om att de antas ha en streaming-satsning på gång. Nu kommer nya uppgifter från ofta väl underrättade Mark Gurman, Bloomberg, som påstår att Apple jobbar aggressivt för att kunna via upp ett par glasögon med ar-teknik – redan år 2020.

Enligt uppgifterna pågår tester i Apples labb just nu, bland annat gällande hur glasögonen ska styras – via pekskärmar, huvudrörelser, gester, Siri, eller en kombination av dem. Bloomberg skriver också att glasögonen kan få en App Store för att ladda ned nya appar och funktioner till glasögonen. Glasögonen kan även få ett eget operativsystem kallat ”ROS”, en förkortning för ”reality operating system.”

Läs också! 8 dolda funktioner i Iphone X du kanske inte visste fanns

Tidsplanen för glasögonen påstås vara ”aggressiv” med en möjlig lansering år 2019, för att sedan släppas ut på marknaden år 2020.

Apple har inte uttalat sig om just dessa uppgifter, men Apples VD Tim Cook har hyllat tekniken för förstärkt verklighet flera gånger. Cook har även sagt att det idag inte finns någon teknik som är ”tillräckligt mogen för ar-glasögon.” Den här påstådda satsningen, med en så aggressiv tidsplan, antyder dock att Apple är något på spåren den här gången.

Läs mer! Tim Cook: "Tekniken är inte tillräckligt mogen för ar-glasögon"