Apples kärlek till musikproducenten, och numera även film- och tv-producenten Drake, tycks vara obegränsad. I alla fall om vi ska tro en lång intervju i The Hollywood Reporter. I takt med att Drake försöker etablera sig som film- och tv-producent ska han ha fått fullt stöd och uppbackning i detta – från Apple.

Enligt The Hollywood Reporter ska Apple-chefen Jimmy Iovine ha gett honom fria tyglar att producera ”vad han vill,” troligen för att platsa i företagets kommande, påstådda streamingsatsning.

Drake
Foto: CC BY 2.0, bilden är beskurenDrake.

Exakt vad detta kommer mynna ut i vet nog ingen just nu, men det är ytterligare ett tecken på att Apple satsar stort på tv och film.

Det skulle inte heller vara första gången Apple visar sin uppskattning gentemot Drake. När Apple lanserade sin Spotify-utmanare Apple Music gjorde man det tillsammans med artisten. Robert Kodrk, en Apple Music-chef, säger i intervjun att Drake hjälpte dem bli ”kulturellt relevanta från start”.

Uppskattningen fortsätter från Jimmy Iovine, som säger att ”Om jag hade ett företag idag skulle jag ge det till Drake och Future (kompanjon till Drake, reds. anm.) för att driva det, på en gång. De är otroligt duktiga. Väldigt, väldigt begåvade.”