Pixelmator Pro

I september avslöjade Pixelmator att företaget håller på att utveckla en ny version av sitt bildredigeringsprogram för Mac, kallat kort och gott Pixelmator Pro.

Nu har programmet till slut fått ett lanseringsdatum och en prislapp: Pixelmator Pro 1.0 Whirlwind släpps den 29 november och kommer till att börja med kosta 59 dollar (549 kronor på Mac App Store). Utvecklarna säger att normalpris förmodligen kommer landa på 99 dollar (949 kronor).

Pixelmator Pro har ett helt nytt gränssnitt med allt innehåll i ett fönster istället för dagens panelbaserade gränssnitt. På det sätter påminner det alltså om konkurrenten Affinity Photo, men designen är mer unik och liknar inte alls Photoshop.

Förutom det nya gränssnittet får programmet ickedestruktiv redigering, nya verktyg för avancerad layout, bättre penslar, nya effekter och möjligheten att jobba med bilder i råformat som lager. Programmets motor har också gjorts om med Metal 2, Core Image och maskininlärning som bland annat kan döpa lager automatiskt och hjälper till med retuschering och maskning.