Gå hem på Iphone X

Gå till hemskärmen

Det som förut var ett enkelt klick på hemknappen gör du nu genom att svepa uppåt från botten av skärmen.

Växla mellan appar

Istället för att dubbelklicka på hemknappen sveper du uppåt från botten av skärmen och håller kvar fingret en kort stund för att öppna appväxlargränssnittet.

Tvångsavsluta appar

Du kan inte längre svepa iväg en app uppåt från appväxlargränssnittet för att tvångsavsluta den. Istället trycker du och håller på någon öppen app så visas små avsluta-ikoner upptill som gör jobbet.

Siri

Siri-aktivering har bytt plats från hemknappen till sidoknappen. Håll den intryckt ett par sekunder (eller använd ”Hej Siri” precis som tidigare).

Apple Pay på Iphone X

Apple Pay

Apples betallösning har precis kommit till Sverige, och redan finns flera sätt att aktivera funktionen. På Iphone X dubbelklickar du på sidoknappen när telefonen är låst, eller öppnar Wallet-appen. I båda fallen använder du Face ID för att låsa upp Apple Pay för betalningar.

Hjälpmedel-genväg

Många användare har tidigare haft en genväg till en vanligt använd Hjälpmedel-funktion vid trippelklick på hemknappen. Med Iphone X kan du istället trippelklicka på sidoknappen, men IOS 11 har en annan ny genväg som fungerar på samtliga Iphone- och Ipad-modeller: Du kan lägga till Hjälpmedel-genvägar i Kontrollcenter.