Movies for Netflix är möjligen ett något ologiskt namn på den här appen, men den gör i alla fall vad som utlovas. Programmet gör hela Netflix-katalogen tillgängligt direkt på vår Mac, utan att vi behöver starta en trög webbläsare eller installera några plug-ins.

Med Movies for Netflix slipper vi också installera Silverlight, vilket annars behövs om vår webbläsare inte har en html 5-spelare. Det kan göra det här till ett bra alternativ exempelvis på en äldre Mac, där vi kanske inte vill behöva dras med Silverlight. Det finns några andra program i Mac App Store som gör liknande saker, men Movies for Netflix är en app som hängt med ett tag och som då och då seglat upp på Mac App Stores topplistor.

Missa inte: Här är apparna som du måste ladda ner till din nya Iphone

Netflix-app till Macen

När Movies for Netflix väl är nedladdat möts vi av den vanliga inloggningsskärmen hos Netflix. Efter inloggningen hamnar vi i samma gränssnitt som på webben, men nu åtkomligt från ett program på Macen istället. Vi kan söka och bläddra bland filmer och tv-serier precis som vanligt, men tyvärr utan att programmet bjuder på någon extra funktionalitet.

Uppspelningen går smärt- och hackfritt. Appen i sig är väldigt snabb och segar inte ned vårt system eller påverkar batteritiden mer än normalt. Själva programmet är bara 0,7 megabyte tungt (vilket borde vara något sorts rekord).

Netflix-app till Macen
Netflix direkt på Macen med programmet ”Netflix for movies.” Men är det verkligen värt 65 kronor för att slippa webbläsaren?

Netflix villkor gör appen mindre intressant

Men tro inte att du slipper en internetuppkoppling, det här programmet strömmar fortfarande materialet från Netflix servrar. Om appen kunde erbjuda offline-synkning av innehållet hade den varit värd varenda krona, men någon sådan funktion finns inte. Att ladda ned Netflix-filmer eller tv-serier offline på en Mac strider mot Netflix användarvillkor.

Och det är ju synd. Med IOS-appen går det utmärkt att ladda ned en hel del material offline, så varför inte även på vår Mac?

Läs också! Blir vädret bättre med augmented reality? Vi testar uppdaterade Carrot Weather

Netflix-app till Macen

Vi har ärligt talat svårt att se något verkligt värde i det här programmet. Den största fördelen är att vi slipper dra igång en webbläsare. Det kan vara extra skönt om vi har en webbläsare som gör datorn trött, eller om vi som tidigare nämnt har en äldre Mac.

Men om det lilla nöjet är värt 65 kronor är vi tveksamma till. Det minsta programmet hade kunnat göra är att erbjuda något mer än bara webbgränssnittet, kanske att skapa egna listor i programmet eller att dela favortiklipp från favoritserien till andra.

Omdöme

Med offline-synkning hade den här appen varit värd varenda krona, men så kul ska vi inte ha det. Nu gör appen inte särskilt mycket, så spar dina 65 kronor och köp något roligare för pengarna istället.

Fakta: Movies for Netflix

Funktion: Program för Mac som ersätter webbläsaren för att visa Netflix.
Pris: 65 kronor

Ladda ner Movies for Netflix här!

plus

Netflix direkt på datorn, utan webbläsare
Behöver inte Silverlight för uppspelning

minus

Erbjuder inget som inte Netflix i webbläsaren redan gör
Kostar 65 kronor

Betyg: 2 av 5

Apple MacBook - 1,2GHz DC 8GB 256GB 12" Pris vid test: 13990 kr.

Bästa pris just nu: 9188 kr