Bilen i fråga är en BMW Z8, en sportbil med 400 hästkrafter under huven. Steve Jobs köpte bilen i april år 2000 och fick den levererad till sig i oktober samma år. År 2003 ska Jobs ha sålt bilen till sin nuvarande ägare, boende i Los Angeles. Service-fakturor och en kopia av en ägarhandling bevisar att Steve Jobs faktiskt ägt bilen. Det skriver Macrumors.

BMW Z8
Foto: Sotheby'sSteve Jobs BMW Z8

Sportbilen ska i december auktioneras ut av Sotheby’s, och priset förväntas blir högt. Det vinnande budet väntas landa på någonstans mellan 300 000 och 400 000 dollar, mellan cirka 2,5 miljoner och 3,34 miljoner kronor.

Missa inte: Autograf av Steve Jobs såld på auktion för nästan en halv miljon kronor

BMW Z8
Foto: Sotheby's

Bilen är visserligen rätt ovanlig, men det är till stor del Jobs (rätt korta) ägarskap som drar upp priset så mycket. Liknande modeller, där Steve Jobs namn inte står på tidigare ägarbevis, går vanligtvis för mellan 1,4 miljoner till 1,6 miljoner kronor i USA.

Bilen ska vara i ”exemplariskt skick” och till dags dato bara ha gått cirka 2 446 mil. Vad priset slutligen landar på får vi veta tidigast den 6 december, då auktionen börjar.

Läs också! Dokument visar Steve Jobs vänskapliga relation med Bill Clinton