Samsung mot Apple

För fem år sedan vann Apple den första omgången i en patenttvist med Samsung i en domstol i Kalifornien. Samsung dömdes att betala över en miljard dollar i skadestånd, men överklagade så klart och sedan dess har det fortsatt.

Under onsdagen var parterna tillbaka i rätten för ett kort möte inför den nya rättegång som är schemalagd i maj 2018 och där en jury ska ”slutgiltigt” ska besluta hur stort Samsungs skadestånd till Apple ska bli. Domaren i fallet har hela tiden varit federala distriktsdomaren Lucy Koh, och hon verkar ha tröttnat en aning på den segdragna tvisten.

– Jag skulle föredra att inte fortsätta tills jag går i pension. Jag önskar att det här ger ett avslut för oss alla, sade Koh vid mötet enligt Cnet.

Fallet har nått tillbaka till den ursprungliga domstolen sedan amerikanska Högsta Domstolen tidigare i år gav Samsung rätt i en del av sitt tidigare överklagande. Företaget menade att det inte var rätt att ge Apple ett skadestånd på hela vinsten för de produkter som har gjort intrång på ett designpatent, utan att skadeståndet ska beräknas utifrån hur stor del av vinsten som kan tillskrivas designen.