Uppgifterna, som kom från ofta välunderättade Bloomberg, hävdade att Apple bett sina underleverantörer att sänka tröskeln något för Face ID-produktionen, helt enkelt för att snabba upp produktionen.

Uppgifterna kommer efter att det i flera månaders tid har ryktats om att Apple har stora problem med att få ut tillräckligt många funktionsdugliga exemplar av Iphone X från fabrikshallarna – och just en komplicerad tillverkningsprocess bakom Face ID ska vara boven i dramat.

Missa inte! Nya uppgifter: Iphone X-produktionen går bättre än väntat – trots allt

Då Face ID uppges vara många gånger säkrare än Touch ID – Touch ID riskerar att autentisera fel person en på 50 000 gånger, Face ID bara en på miljonen – bör Apple i teorin kunna sänka kraven något för Face ID, och fortfarande kunna hävda att det är säkrare än Touch ID.

Apple uttalar sig sällan om rykten av denna typ, men sent under onsdagskvällen kom ändå ett uttalande från företaget till Techcrunch, där man helt avfärdar att man skulle ha sänkt noggrannheten för Face ID.

Uttalandet löd i korthet; ”Bloombergs påstående att Apple ska ha sänkt noggrannheten för Face ID är helt och hållet osant, och vi förväntar oss att Face ID blir den nya ’guldstandarden’ för ansiktsigenkänning.”

Hur väl Face ID faktiskt fungerar lär vi dock få veta först när Iphone X väl är i händerna på oss.

Läs också: Så hade alla Apples produkter sett ut – med Iphone X-flärp

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 11295 kr.

Bästa pris just nu: 9049 kr