Triby IO från det franska företaget Invoxia visades första gången redan på CES-mässan i januari, men har nu fått Homekit-kompatibilitet, och är snart redo att skickas ut till köpsugna kunder.

Med sitt retro-utseende, som påminner lite grann om en gammal transistorradio, är det en rätt udda fågel i Homekit-sammanhang. På framsidan finns fem programmeringsbara knappar som alla kan aktivera scener i det smarta Homekit-hemmet. En knapp kan till exempel starta en ”god morgon-scen”, med lite högre temperatur i köket, lampor som tänds och kanske en spellista i Spotify som går igång. En annan kan aktivera en ”god natt-scen” eller en ”lämna hemmet”-scen.

Läs också: Fler Philips Hue-tillbehör får stöd för Homekit i uppdatering

Triby
Foto: Invoxia

Det minskar behovet av att plocka fram en Iphone varje gång vi ska styra något i hemmet, däremot nämns inget om stöd för Siri. Triby har stöd även för IFTTT-appen.

På framsidan finns en liten e-ink-skärm som kan visa tid, små meddelanden till familjemedlemmar, temperatur, luftfuktighet‚ eller annan relevant information. På baksidan finns en stor magnet för att kunna fästa Triby på ett kylkåp.

Sist men inte minst agerar Triby även bärbar högtalare. Med stöd för bland annat Spotify Connect är det enkelt att strömma musik direkt till högtalaren. Batteritiden är mellan två och tio dagar, beroende på vad vi använder Triby till.

Triby IO kan förbeställas via Invoxias hemsida för motsvarande 1 910 kronor, och leverans är utlovad även till Sverige.

Test! Elgato Eve Degree: Stilig men dyr sensor håller koll på luften i ditt hem