Bloomberg presenterar i en artikel tillsammans med de eviga ”Iphone-slaktarna” Ifixit en serie högupplösta bilder på flera Iphone-modellers insida, även originalet år 2007.

Artikeln visar många av Iphone-modellernas viktigaste komponenter noggrant fotograferade och beskrivna. Modellerna tycks även ha blivit lite mindre stökiga på senare år, för visst ser Iphone 8 till höger nedan ut att vara bra mycket mer prydligt ihopsatt än originalet?

Original-Iphone och Iphone 8
Foto: Bloomberg / IfixitOriginalet till vänster, Iphone 8 till höger.

Inte minst imponerar många av de specifikationer som förändrats under ett decennium av teknikutveckling. Första Iphone hade en skärm med upplösningen 320 x 480 pixlar och en kamera med två megapixlar. Lagringsutrymmet som kommer som standard har också växt upp till 16 gånger sedan 2007 – fyra gigabyte i första Iphone jämfört med 64 gigabyte i Iphone 8 respektive X.

Batterierna har växt i storlek, men inte extremt mycket. Första Iphone hade ett batteri på 1 400 mAh, medan Iphone 8 har rätt måttliga 1 821 mAh. Istället har mer strömsnåla processorer sett till att nya funktioner och mer högupplösta skärmar kan introduceras, med bibehållen eller förbättrad batteritid.

Hela artikeln med alla bilder finns att kika på här.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 7795 kr.

Bästa pris just nu: 6949 kr