Apples vd Tim Cook har för vana att resa mycket. Något besök i Sverige har vi dock inte kunnat rapportera om tidigare, men nu skriver Breakit att han idag gästar Stockholm.

Enligt sajten klev Tim Cook ur en svart Mercedes på Kungsgatan i centrala Stockholm. Ett ögonvittne till Breakit ska ha sagt att han haft ett helt entourage runt sig.

Väl på plats ska Tim Cook med medarbetare ha gått in i Apples Stockholmskontor, som han för övrigt redan har lämnat. Exakt vad hans Stockholmsplaner handlar om vet vi ännu inte. Till Breakits reporter på plats ska han bara ha sagt "terrific, terrific, terrific" och vinkat lite innan han försvann bortåt Hötorget i samma Merca.

Breakit har sedermera nåtts av ett uttalande per sms från Apples svenska presstalesperson, som uppger att Cook åkte till Stockholm för att hälsa på anställda, prata med en utvecklare och göra en intervju,.

Uppdatering kl 13:11:
Nu vet vi mer om den där intervjun som det hänvisas till ovan. Tim Cook har satt sig ned med Feber och pratat om framtiden för ar – förstärkt verklighet. I intervjun, som ni hittar här, konstaterar han bland annat att ar-situationen i dag kan jämföras med när App Store slog upp portarna 2008. Publiken var inte särdeles imponerad, men i dag använder alla massvis med appar varje dag. Om ar-tekniken tar samma väg till succé vet vi inte ännu, men klart är att Apple verkar tro det.

Uppdatering 16:24:

Tim Cook har tagit sig en bit norrut, till Iggesund närmare bestämt. Iggesunds bruk står bland annat för förpackningsmaterialet till Ipad-kartongen, och ett besök till skogarna i norr var enligt Dagens Industri huvudmålet för Tim Cooks Sverigeturné.