När Iphone 8 nu har dyrare glas på baksidan än vad den har på framsidan finns det ännu fler anledningar än tidigare att köpa ett skal till dyrgripen.

Skal från Iphone 6-serien passar inte Iphone 8 eller Iphone 8 Plus, på grund av att kameran på baksidan blev större med Iphone 7.

Läs också: Här är de allra första skalen till Iphone X

Har du däremot redan skal till Iphone 7 liggande bör de flesta skal passa. Iphone 8 är blott 0,2 millimeter tjockare än Iphone 7 (gäller både vanliga och Iphone Plus-modellen) så skal som inte sitter jättetajt runt telefonen bör passa även Iphone 8. Det finns dock ingen garanti för det, och om det på förpackningen står något i stil med ”passar Iphone 7” respektive ”passar Iphone 7 Plus” – men inte något om Iphone 8 – finns en liten risk att skalet inte passar.

Problem kan också uppstå med extremt tunna skal som sitter väldigt tätt mot telefonen, eller vattentäta skal där det är viktigt att passformen är perfekt.

Det andra vi bör tänka på är trådlös laddning. Att ladda trådlöst ska fungera problemfritt även med skal på, så länge skalet inte är tjockare än tre millimeter. Efter det finns ingen garanti för att det fortfarande fungerar. Metall inuti skalet kan också ställa till det. Många skal är tunnare än tre millimeter, men de allra tjockaste, tåligaste skalen kan alltså förhindra trådlös laddning.

Apple silikonskal
Foto: Apple

1. Apple silikonskal – Apple-valet i nya färger

Apples klassiska silikonskal finns såklart även till Iphone 8. De ser likadana ut som tidigare men med några nya färger, som ultraviolett på bilden ovan. Priset är också några tior högre än tidigare. Apple-skalen tillåter trådlös laddning.

Pris: 395 kronor, 429 kronor för Plus. 
Mer information: Apple.


Apple läderskal
Foto: Apple

2. Apple läderskal – Äkta läder med knappar i metall

Även läderskalet finns kvar från tidigare år. Precis som förra året är knapparna numera i aluminum för ännu lite bättre känsla och respons. Skalet tillåter trådlös laddning. Något Apple-märkt ”folio”-skal till Iphone 8 finns dock inte, det verkar vara reserverat för Iphone X.

Pris: 495 kronor, 549 kronor för Plus. 
Mer information: Apple.


Tech21 Evo Wallet
Foto: Tech21

3. Tech21 Evo Wallet – plånboksfodral och fallskydd i ett

Tur att det finns tredjepartsalternativ för den som vill har ett fodral med skydd också för skärmen. Som detta, från Tech21. Skärmlocket har två dolda kortplatser och bra skydd ger det dessutom, skalet ska skydda telefonen vid fall upp till tre meter. Även locket hjälper till att skydda skärmen vid ett fall.

Pris: 499 kronor hos CDON.se
Mer information: Tech21.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 7795 kr.

Bästa pris just nu: 6949 kr